Nordem

 

Torsdag 29/8 - sön 1/9
Sånger i birgittas tid
S:t Laurentii och Drothems församlingshem

Kursen inleds ca kl 14 på torsdagen och pågår till söndagen, då kursdeltagare medverkar med ett par sånger i en mässa i S:t Laurentii kyrka. Kursen avslutas till ca kl 14.

Årets kurs vänder sig främst till sångare, men också till instrumentalister. Kursens tema är sånger från den heliga Birgittas tid, vilket innebär musik till största delen från 1300-talet - hymner tillägnade den heliga Birgitta och birgittinska klostersånger, men också profan, flerstämmig musik från olika länder, som ljöd under hennes samtid. I kurskostnaden ingår inträde till festivalens tre konserter och ett gestaltat föredrag om den heliga Birgitta.

Kursledare är Veikko Kiiver. Han leder bland andra ensemblen Scala Jacobi och är internationellt verksam som sångare och pedagog. Kurslokaler är S:t Laurentii församlingshem och Drothem församlingshem i Söderköping.

Kursen vänder sig till deltagare med intresse för tidig musik. Viss sångvana eller spelvana från någorlunda tidstypiska instrument är önskvärd. Viss notläsningsförmåga från modern notskrift underlättar. Arbetsmaterial sänds ut i förväg.

För mer information kontakta producent  Lars Jonsson, på epost info@nomemus.se eller telefon 073-841 89 89.

Kurskostnad: 1200:- /person. 20% rabatt för ensembler med minst tre medlemmar, och för medlemmar i Föreningen för Tidig Musik.


Anmälan senast 11 augusti till ulla.heinstedt@sensus.se / 0706-72 75 16.